top of page

et Elissa devint Didon II

F1070016.JPG

Exposició individual: 
Centre Cultural la Mercè de Girona
A cura de Natàlia Chocarro
Amb el support de la Fundació Vila Casas 2022


A principis del 2022, viatjo a Tunis per a donar continuïtat al projecte iniciat el 2019 ("Et Elissa devint Didon I"). Sento la necessitat d’aproximar-me a l’obra per mitjà de la nova creació per tal d’oferir una (re) lectura del treball. L'exposició individual compta amb les peces realitzades a Tunísia al 2019, i amb una sèrie d'obra nova realitzades al 2022 entre Londres i Tunísia.

 

Les peces noves són treballades en un primer temps a Londres, ciutat on visc, per a ser col·locades i activades a posterior al voltant de les columnes de l’Édifice des Colonnes a Carthage (Tunis). Les peces estan formades per tres objectes circulars (una faixa, un cinturó i un cinturó de maquinària), objectes “viscuts” contenidors d’una memòria i amb una forta càrrega conceptual: objectes opressors, de retenció i contenció del cos de la dona.

F1070004.JPG
IMG_0082b.jpg
IMG_0158.jpg
AI_005.jpg

De les extremitats de cada objecte, neix un nou teixit fràgil que cerca escapar els límits dels objectes. Un teixit inèdit, sense memòria, amb el que cerco contrarestar la càrrega i duresa de significat dels objectes. El teixit està fet amb la tècnica de les puntes de coixí i sorgeix del buit, permet afluixar -alliberar- la sensació d’ofec i d’opressió.

Una vegada a l’Édifice des Colonnes, les peces m’envolten, cos i columna queden retinguts, suspesos i en diàleg en un joc d’equilibri, de tensions i moviments. Ara, sento que els pilars -columnes- d’un ideal de refugi, igual que el meu cos, són vulnerables i efímers.

F1070013.JPG
IMG_0167.jpg
bottom of page